ایمنی کودک

کودک و برق‌گرفتگی

نکات ایمنی و بهداشتی اسباب بازی

حمام کردن کودک

ایمنی کودکان در هر موضوعی به عنوان یکی از مهمترین مسائلی است که در سلامت روان کودک و امنیت کودک نقش بسزایی را ایفا می‌کند.

ایمنی کودک در سنین مختلف کودکی معنا و مصادیق خاص خود را دارد؛ در سال اول تولد احتمال خفگی کودک، ایست قلبی در حالت بد خوابیدن و… می‌باشد. در سال دوم که کودک توان راه رفتن می‌یابد، خطراتی از قبیل کشیدن اشیاء و پرتاب شدن آنها روی کودک، به سراغ وسایل خطرناک مانند چاقو و… رفتن، دست به برق زدن و… می‌باشد.

با رشد و به حرف افتادن کودک، گویا والدین احساس طیب خاطر می‌یابند که فرزند ما از سنین خطر آفرینی خارج شده است در حالی‌که اینطور نیست بلکه نوع آنها متفاوت می‌شود. مثلا در سنین 3 تا 5 سالگی علیرغم قدرت تشخیص برخی خطرها توسط کودک، با این حال برخی مشکلات و خطرات دیگری می‌تواند او را تهدید نماید لذا بر والدین واجب می‌شود تا برخی مسائل را حتما به فرزند خود آموزش دهند.

نکته مهم اینست که این آموزشها و آگاهی‌بخشی‌ها نباید به گونه‌ای باشد که بیشتر موجب ترس کودک شود. این ترس می‌تواند کودک را منزوی و پریشان کند.

نکاتی که بایستی در این بازه سنی به آن توجه نمود از قبیل موارد زیر است.

گاها پیش می‌آید که در مکانهای شلوغ کودک دست والدین خود را رها کرده و از فرط کنجکاوی به سویی حرکت می‌کند و گم می‌شود.

والدین بایستی برای این مواقع، از قبل تدبیر کرده و آموزش‌هایی را به کودک بدهند مثلا اینکه در این مواقع به هرکسی اعتماد نکنند. به مغازه‌ای که در آن نزدیکی می‌باشد رفته و خود را معرفی نماید. اگر پلیسی را دید خود را به او برساند و امثال این رفتارها که توسط کودک باید صورت پذیرد. البته والدین برای پیشگیری و تدبیر در خصوص این مواقع باید اقداماتی را از قبل انجام دهند. مانند اینکه همیشه شماره تماس در جیب یا کیف کودک خود قرار دهند و به او آموزش دهند تا در صورتی که کودک گم شد این شماره را به پلیس یا مغازه‌دار تحویل دهد.

قطعا ممکن است کودکان مورد محبت غریبه‌ها قرار گیرند و یا افرادی به هر علت با کودک رابطه‌ای برقرار کنند. والدین بایستی به کودک خود آموزش دهند تا در صورتی که فردی ناشناس اقدام به برقراری ارتباط نمود به راحتی و با روی باز استقبال نکند. مثلا از افراد غریبه خوراکی قبول نکند و در صورتی که کسی خوراکی یا شیرینی و شکلات تعارف کرد به شما اطلاع داده و با اجازه شما خوراکی را بپذیرد.

کودکان به علت نفس سلیمی که دارا هستند اعتماد آنها به سادگی جلب و جذب می‌گردد. لذا بر ما واجب است تا به آنها آموزش دهیم که اگر غریبه‌ای او را دعوت به سوار شدن بر هر وسیله نقلیه‌ای نمود قبول نکند حتی اگر این غریبه وعده دهد که اورا پیش والدینش میبرد. گاهی باید آموزش دهیم که اگر کسی قصد انجام این اقدام را به زور داشت، کودک سریع گریه کرده و فریاد زند و کمک بطلبد.

با کودک خود در مورد رد شدن از خیابان و حرکت در پیاده‌رو‌ها صحبت کنید چرا که کودکان زیر 10 سال نباید به تنهایی از خیابان گذر کنند.

اینکه کودک می‌تواند در پیاده‌رویی خلوت به تنهایی در مقابل شما بدود ولی اگر به تقاطعی رسید سریعا بایستد تا شما برای رد کردن و یاری او به کودک ملحق شوید را باید آموزش دهیم.

همچنین به او رنگ‌های چراغ راهنمایی را آموزش دهیم تا زمانی که چراغ عابر پیاده سبز است می‌تواند در حالیکه دست شما را گرفته است از خیابان عبور کند.