حکم ادرار کودک شیرخوار

folder_openاحکام کودک
commentبدون دیدگاه

تصور باطلی که در میان برخی از افراد شایع است که ادرار کودک شیرخواری که هنوز غذاخور نشده و تنها از شیرمادر تغذیه می‌کند و پسر باشد، پاک است.

در حالیکه چنین مطلبی صحت ندارد. بلکه اگر ادرار کودک به چیزی برخورد نماید تنها تفاوت آن در طریقه تطهیر است که ساده‌تر از ادرار بزرگسال و مابقی افراد می‌باشد. در نجاست فرقی میان ادرار کودک شیرخوار و بزرگسال نیست.

پس در صورت برخورد ادرار پسربچه شیرخوار که دوسال آن تمام نشده و هنوز غذاخور نیست با چیزی، آن چیز نجس می‌شود اما طریقه تطهیر آن بدین شکل می‌باشد:

اکثر مراجع مانند حضرات آیات امام خامنه‌ای، نوری همدانی، سیستانی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی و…

چنانچه یک مرتبه روی آن آب بریزید که به تمام جاهای نجس آن برسد، پاک می‌شود. احتیاط مستحب آنست که یک مرتبه دیگر هم آب بریزید و در لباس و فرش و امثال اینها فشار دادن لازم نیست.

آیت‌الله مکارم شیرازی

هرگاه چیز نجسی به بول پسر یا دختر شیرخواری که غذاخور نشده نجس شود چنانچه یک مرتبه آب قلیل روی آن بریزید پاک می‌شود. در لباس و مانند آن فشار دادن لازم نیست ولی احتیاط مستحب آن است که دو مرتبه بریزید.

تفاوت نظر آیت‌الله مکارم با سایر مراجع نامبرده در اینست که ایشان دختربچه‌ای دو سال او تمام نشده و غذاخور نباشد و شیرخوار باشد را نیز در کلمه ملحق نموده است و تفاوتی بین دختر و پسر قائل نیستند.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید