الإمامُ الباقرُ عليه السلام : لَو يَعلَمُ الناسُ ما في السِّواكِ لأَباتُوهُ مَعهُم في لِحافٍ
امام باقر عليه السلام : اگر مردم بدانند كه مسواك زدن چه فوايدى دارد ، در هنگام شب مسواك را با خود به بستر مى برند .
قطعا ترغیب کودکان به مسواک زدن بصورت دائم سخت است. اما با توجه به اهمیت موضوع در بهداشت و سلامت و روایات، بایستی در این عرصه ورود کرد و به راحتی از کنار آن نگذریم. ما میتوانیم با راهکارهای ساده کودک را علاقهمند به مسواک کرده و او را به مسواک زدن بطور مستمر تشویق کنیم. در اینجا با برخی از این راهکارها آشنا میشویم:
- زود شروع کردن: مسواک زدن و آموزش مسواک زدن را هرچه زودتر شروع کنیم اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. هرچه کودک به سمت سنین نوپایی درآید و به مرحله «نه گفتن» برسد، روند آموزش چنین مسائلی سختتر خواهد شد.
- بگذارید مسواک زدن شما را تماشا کنند: کودکان بسیار علاقه به تقلید کردن از والدین خود دارند. که این موضوع میتواند به ما در این مهم کمک کند. حتی توصیه میشود مسواکهای همرنگ خریده و در کنار یکدیگر مسواک زدن را شروع کنید تا به تقلید نمودن کودک دامن زده و او را با خود در این کار سهیم کنیم.
- مسواک زدن را روی دندان یکدیگر تجربه کنید: همانطور که شما مسواک کودک را میزنید گاهی اجازه دهید تا در همین حین مسواک شما را نیز او بزند. این موضوع به جذابیت لحظه مسواک زدن میافزاید و رغبت به مسواک را در کودک افزایش میدهد.
- کودک را در خرید مسواک با خود به همراه ببرید و بگذارید که در انتخاب مسواکش نقش ایفا کند
- نامگذاری هر دندان بصورت جداگانه حین مسواک زدن: این نکته کمک میکند تا در حین مسواک زدن بصورت ناخودآگاه کودک متقاعد شود که در زمان مسواک زدن هیچ یک از دندانها نباید از قلم بیفتد
- صبور باشیم: در هر موضوعی که قصد آموزش به کودک داریم یکی از اساسیترین نکات صبر والدین در حین آموزش میباشد.