آغوز

آغوز

اولین ماده غذایی که شیرخوار دریافت می‌کند آغوز است. آغوز، غلیظ و زرد رنگ بوده و شکل ظاهری آن از مادری تا مادر دیگر متفاوت است.

این ماده غذایی حاوی مواد معدنی فراوان و عوامل ایمن بخش است که شیرخوار را بر علیه بسیاری از عفونت‌ها محافظت می‌نماید. آغوز خواص ضد ویروسی قوی دارد. حاوی عواملی است که به باکتری‌ها حمله می‌کند، سیستم ایمنی نوزاد را تقویت می‌کند و منبع مهمی از ویتامین A می‌باشد. همچنین آغوز دارای فاکتورهای رشد است که باعث تحریک روده نارس کودک شده و فاکتورهای رشد روده نوزاد را برای هضم و جذب شیر آماده کرده و از جذب پروتئین‌های غیر قابل هضم جلوگیری می‌کند.

تعداد گلوبول‌های سفید و مقدار عناصر ضدعفونی و ضد میکروبی موجود در آغوز ده‌ها و صدها و بعضا هزاران برابر شیرمادر است و لذا به مادران توصیه می‌شود تا آنجا که می‌توانند آغوز را تمام و کمال به نوزادشان بدهند و شیردهی را هرچه زودتر بعد از تولد و به دفعات مکرر مطابق میل شیرخوار، آغاز نمایند. این طریق شیردهی باعث می‌شود بعد از چند روز شیر بصورت کامل در سینه مادر جریان پیدا کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید